Bărcuţe cu cremă de brânză şi dulceaţă de căpşuni

Ai pregătit în vară şi toamnă tot felul de gemuri şi dulceţuri, numai bune de întins pe pâine la micul dejun. Şi, pentru a te bucura din plin de aroma fructelor, noi îţi propunem acest desert în care dulceaţa de căpşuni e vedeta.
Ingrediente
150 g zahăr
2 ouă
1 pachet aluat foitaj (800 g)
220 g cremă de brânză
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf de sare
dulceaţă de căpşuni
Decongelezi foile de aluat şi decupezi din ele 12 cercuri cu diametrul de 1012 cm. Din aluatul rămas, tai fâşii de 4-5 mm lăţime, pe care le rulezi uşor, şi le pui în jurul cercurilor, precum marginile colacilor tradiţionali. Ai grijă ca fâşiile să fie îndeajuns de lungi pentru a se prinde la capete şi să fie lipite de cercurile de aluat, astfel încât să creeze margini înalte.
Mixezi crema de brânză cu sarea şi cu zahărul tos, apoi adaugi zahărul vanilat şi un ou. Umpli fiecare bărcuţă cu cremă de brânză şi le pui într-o tavă tapetată, cu spaţii între ele. Ungi marginile aluatului cu oul rămas bătut.
Dai tava la cuptor la 190˚ C, aproximativ 15-20 de minute, până se rumeneşte uşor aluatul. După ce s-au răcorit, pui deasupra câte o lingură cu dulceaţă de căpşuni.
FOTO Shutterstock