Băscuţe cu unt şi miere. Reţeta cea mai simplă

bascute cu unt si miere jpeg

Cea mai simplă reţetă de băscuţe cu unt şi miere este chiar aceasta. Nici nu o să-ţi vină să crezi cât de uşor se poate pregăti! Iar cei dragi vor fi de-a dreptul cuceriţi de acest gust.

Băscuţe cu unt şi miere. Reţeta cea mai simplă - Ingrediente

240 ml lapte integral, călduţ 1 cub de drojdie 1/2 linguriţă zahăr 84 g miere 1 ou + 1 gălbenuş 60 g unt, topit şi uşor răcit 1/2 linguriţă sare 452 g făină

Pentru topping

60 g unt moale

2 linguri miere

Băscuţe cu unt şi miere. Reţeta cea mai simplă - Mod de preparare

Torni laptele cald într-un bol de mixer şi le învârţi cu cârligele. iar dacă nu ai mixer poţi folosi un vas foarte mare. Pune drojdia şi zahărul şi amestecă-le uşor, cu o lingură, cu laptele şi lasă deoparte 15 minute.

Cu mixerul la viteză mică, adaugi şi amesteci mierea, oul, gălbenuşul, untul topit, sare şi 3 căni de făină. Mixează la viteză mică 1 minut, apoi adaugi 1/2 cană de făină, pe măsură ce se amestecă toate ingredientele. Dacă aluatul este prea lipicios pentru a fi mânuit, mai adaugi puţină făină, câte o lingură. Da să nu fie pra multă, pentru că vrei un aluat moale.

Formează o bilă din aluat şi pune-o pe o suprafaţă cu făină. Frământă pntru 2 minute, apoi le pui într-un bol uns cu grăsime şi laşi acoperit să crească într-un loc cald, cam până îşi dublează dimensiunea. Când şi-a mărit dimensiunea, mai frămânţi puţin aluatul pentru a elimina aerul. Scoţi aluatul din vas, îl pui pe o suprafaţă cu făină şi îl mai frămânţi puţin. Taie aluatul în jumătate, iar fiecare jumătate în 8 părţi egale pentru a obţine 16 bucăţi. Nu trebuie să aibă mărime perfectă. Mai lasă o oră să crească, în tavă.

Încingi cuptorul. Laşi la cuptor timp de 18-21 de minute până se rumenesc. Cât sunt la cuptor, amestecă ingredientele pentru topping, pentru a obţine o compoziţie crmoasă de miere şi unt.

Scoţi băscuţele din cuptor şi ungo pe deasupra cu unt şi miere.

sursa: http://sallysbakingaddiction.com/

Băscuţe cu stafide

Băscuţe cu stafide

Cele mai bune cornuri cu ciocolată

Cele mai bune cornuri cu ciocolată

Cornuri cu ciocolată

Cornuri cu ciocolată

Cornuri aperitiv cu brânză

Cornuri aperitiv cu brânză