Borş de sfeclă. Reţetă poloneză - FOTO

Suntem receptivi la tot ce-i nou şi în bucătărie. Trăgând cu ochiul la tradiţiile altor popoare, putem descoperi atât de multe idei gustoase! Aşa am găsit reţeta de borş de sfeclă. Tradiţional. De unde? Din Polonia!
Ingrediente pentru reţeta de borş de sfeclă
300 g coaste de vită 200 g kaizer 6 frunze de dafin 10 boabe de piper 6 boabe de ienibahar 1 linguriţă seminţe fenicul 2 cepe mici 400 g rădăcinoase (morcov, ţelină, pătrunjel) 1/2 praz (partea albă) 60 g untură 400 g varză 300 g sfeclă roşie 100 g hribi uscaţi 200 g cârnaţi de casă afumaţi 250 g smântână sare piper
Mod de preparare al reţetei de borş de sfeclă
Pui bucata de coastă într-o oală cu mai multă apă rece şi o aşezi pe foc. Aduci apa la punctul de fierbere, adaugi sare şi laşi să fiarbă 40 de minute. Separat, pui ciupercile la înmuiat.

Adaugi bucata de kaizer în oala cu carne, condimentele, frunzele de dafin şi ceapa curăţată şi tăiată în jumătate. Laşi să fiarbă până carnea se înmoaie.

Cureţi şi speli rădăcinoasele, prazul şi le tai cubuleţe nu foarte mici, după care le căleşti, până se înmoaie, într-o oală în care ai încins jumătate din untură.

Torni peste legume supa de carne strecurată. Când dă în fiert, adaugi varza tăiată fideluţă, sfecla curăţată şi tăiată cubuleţe şi ciupercile scurse de apă. Laşi să fiarbă până se înmoaie legumele.

Încingi untura rămasă într-o tigaie şi căleşti cârnatul tăiat felii. Îi pui împreună cu untura în supă şi mai fierbi cinci minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Opreşti focul, tai carnea de vită şi kaizerul bucăţi mici şi le pui în supă. Serveşti acest borş de sfeclă cat este fierbinte, cu pâine de casă şi smântână.

sursa foto: Image Food
Dacă aveţi nelămuriri legate de mosul de preparare al reţetei de borş de sfeclă, scrieţi în secţiunea de comentarii de mai jos.
Ciorbă scăzută de linte galbenă
Ciorbă scăzută de linte galbenă