Brioşe
Masa de Crăciun trebuie să fie plină de bunătăţi, armonioasă şi bine aranjată. Ingredientele secrete vor fi culoarea şi dragostea pe care le veţi pune în fiecare farfurie.
Ingrediente:
2 ¼ căni de făină 1 1/3 căni de zahăr 3 linguriţe de praf de copt ½ linguriţe de sare ½ cană margarină sau unt sau grăsime pentru frăgezirea aluatului 1 cană lapte 1 linguriţă de vanilie 2 ouă mari
8 linguriţe de unt
1 ½ cani zahăr pudră
2 linguri de lapte
zahăr cristal colorat
bombonele colorate decorative
bomboane (culori şi forme variate)
bezea
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 350 de grade. Puneţi pe tavă formele pentru brioşe. Combinaţi făina, zahărul, praful de copt şi sarea într-un castron mare. Adăugaţi pe rând untul, laptele şi vanilia şi bateţi constant aproximativ un minut. Amestecaţi bine cu o spatulă. Adăugaţi ouăle, bateţi timp de un minut şi amestecaţi iar compoziţia. Continuaţi să bateţi compoziţia până este gata.
Cu o lingură luaţi din compoziţia rezultată şi umpleţi formele pentru brioşe, aveţi grijă să nu fie foarte pline. Coaceţi brioşele timp de aproximativ 20 – 25 de minute. Scoateţi tava din cuptor şi o lăsaţi să se răcească cam 5 minute.
Când brioşele s-au răcit, decoraţi-le după imaginaţia voastră. Poate vă vor inspira următoarele fotografii!
Dificultate medie
Sursa: food.com