Brioşe de îngheţată cu mentă, fără lactoză

Brioşe de îngheţată cu mentă jpeg

Vrei un desert rapid şi delicios? Atunci trebuie să încerci această reţetă de brioşe de îngheţată cu mentă. Cei mici le vor adora deoarece forma mini le face simpatice foc!

Brioşe de îngheţată cu mentă

Ingrediente

  • 415 ml lapte gras de nucă de cocos, la temperatura camerei
  • 65 g zahăr 
  • 15 g spanac baby 
  • ½ linguriţă extract de mentă
  • 415 ml smântână de nucă de cocos, rece
  • 1 lingură ulei de nucă de cocos rafinat, topit
  • 30 g miez de boabe de cacao, plus câteva pentru garnitură

Prepară şi:

Biscuiţi moi cu ghimbir

Mod de preparare

Luaţi o tavă de brioşe şi aşezaţi formele de hârtie în ele.

Într-un vas mic pus la foc mediu, amestecaţi împreună laptele de  cocos şi zahărul. Se găteşte 20-25 de minute, până se îngroaşă şi se reduce la jumătate. Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi să se răcească complet, aproximativ 20 de minute.

Odată răcit, transferaţi amestecul de lapte de cocos într-un blender şi adăugaţi extractul de mentă şi spanacul. Amestecaţi la viteză mare timp de 30–60 de secunde, până când spanacul este complet tocat şi amestecul are o culoare verde.

Adăugaţi smântâna de nucă de cocos într-un bol de metal răcit. Folosind un mixer electric de mână, bateţi smântâna cu viteză mare timp de 3 minute, până se formează vârfuri moi. Adăugaţi uleiul de cocos topit şi amestecaţi până la încorporare, uşor. Veţi obţine o frişcă consistentă.

Adăugaţi amestecul de spanac la amestecul de frişcă de nucă de nucă de cocos şi bateţi la viteză medie timp de 1 minut, până când sunt combinate şi pufoase. Adăugaţi miezul de boabe de cacao.

Distribuie amestecul în mod uniform în formele de brioşă preparate. Ornaţi cu miez de boabe de cacao.

Îngheţaţi brioşele timp de 30-60 minute, până când sunt tari, dar nu prea greu de muşcat. Serviţi imediat sau păstraţi la congelator pentru a lăsa să se întărească complet (dar lăsaţi-le să stea la temperatura camerei timp de 15-20 de minute să se înmoaie, înainte de servire).

Poftă bună!

Prepară şi:

Baclava cu nuci

Sursa