Budincă sărată cu spanac şi cartofi dulci

Această budincă este genul de preparat care adună întreaga familie în jurul mei. E o cină consistentă, plină de vitamine, e sătioasă datorită combinaţiei de legume şi lactate.
Ingrediente
1 kg spanac proaspăt
700 g cartofi dulci (sau cartofi obişnuiţi)
2 ouă
150 g caşcaval
30 g unt
200 ml smântână de gătit (20% grăsime)
sare
piper
½ linguriţă nuşcoară măcinată, opţional
Cureţi spanacul de codiţe, îl speli bine de impurităţi, apoi îl opăreşti 2 minute în apă clocotită cu sare şi îl laşi la scurs într-o sită. Cureţi cartofii dulci de coajă şi îi tai rondele de 2 mm grosime, apoi presari un praf de sare. Ungi cu unt o tavă cu pereţii înalţi, pui un strat de cartofi, aşezi din loc în loc feliuţe subţiri de unt, apoi încă un strat de cartofi dulci.
Pui spanacul, nivelezi şi aşezi încă două straturi de cartofi dulci. Baţi ouăle cu smântâna de gătit, condimentezi cu sare şi piper, după gust, cu nucşoară, apoi torni amestecul în tavă.
Dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 40-45 de minute. În ultimele 10 minute, presari deasupra caşcavalul dat prin răzătoare.
FOTO Shutterstock