Burrito cu porumb şi somon afumat

Burrito, o tortilla împachetată, cu diverse umputuri, e un preparat originar din America Centrală, dar a început să devină cunoscut în SUA din anul 1920, când a fost servit pentru prima dată în meniul unui restaurant din Los Angeles: Alejandro Borquez’s Sonora Café. Începând cu anii ’50, a devenit unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Statele Unite.
Ingrediente
4 tortilla medii
200 g porumb dulce din conservă
150 g somon afumat
250 g spanac congelat frunze
100 g brânză cheddar
2 căţei de usturoi
1 lingură unt
sare
piper
Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti spanacul cu usturoiul zdrobit până scade toată zeama. Presari sare şi piper, apoi îl dai deoparte.
Scurgi porumbul şi dai prin răzătoare brânza cheddar. Pe fiecare tortilla, pui o lingură cu spanac, boabe de porumb, fâşii de somon şi cheddar ras. Rulezi, sigilezi capetele şi pui cei 4 buritto într-o tigaie grill antiaderentă.
Îi rumeneşti pe fiecare parte 2-3 minute, până când brânza cheddar începe să se topească. Îi serveşti calzi, cu sosul preferat.
FOTO Shutterstock