Cartofi rumeniţi la cuptor cu usturoi

Delicioşii cartofi rumeniţi la cuptor cu usturoi pot fi serviţi ca atare sau alături de o friptură apetisantă ori o salată de murături. Dacă vrei să îi pregăteşiti de post, înlocuieşte untul cu ulei.
Ingrediente
450 g cartofi, curăţaţi şi feliaţi 3 linguri unt sau ulei 4-5 căţei de usturoi, zdrobiţi ½ lingură usturoi pudră 1 lingură pătrunjel, tocat sare piper
Mod de preparare – Cartofi rumeniţi la cuptor cu usturoi
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti în el usturoiul aproximativ 1 minut. Amesteci cu cartofii. Adaugi usturoiul pudră, sare şi piper, după gust.
Dai la cuptor aproximativ 20 de minute sau până ce cartofii se rumenesc uşor. Serveşti cu pătrunjel.
Sursa https://rasamalaysia.com