Cea mai bună supă de ciuperci

supa de ciuperci jpeg

Ce delicii se pot prepara cu puţini bani, dar proaspete! unul dintre acestea este cea mai bună supă de ciuperci pe care o propunem astăzi. Ne-am gândit la ea din cauza frigului de afară, iar o astfel de supă cu siguranţă ne-ar mai încălzi şi ne-ar ţine în casă pentru a ne bucura de gustul ei.

Cea mai bună supă de ciuperci - Ingrediente (2 porţii)

300 g ciuperci, feliate 1 ulei de măsline 3-4 căţei de usturoi, pisaţi 1 lingură unt 1/2 lingură cimbru sau 1/4-1/2 linguriţă cimbru uscat 1 foaie dafin 2 linguriţe sos Worchestershire 1 cană supă de pui sau de legume 1 lingură făină dizolvată într-o lingură de apă sare 1/2 cană smântână 1/2 cană lapte nucşoară piper pătrunjel sau cimbru pentru ornat

Cea mai bună supă de ciuperci - Mod de preparare

Încingi uleiul într-o oală. Adaugi untul şi sotezi usturoiul la flacără medie. Adaugi ciupercile, cimbrul, foaia de dafin şi sosul Worchestershire. Laşi pe foc mediu 5 minute sau până se evaporă lichidul lăsat de ciuperci.

Adaugi supa. Amesteci din când în când, până dă în clocot, apoi dai focul mai mic şi laşi să fiarbă 10 minute. Pui făinaza, amesteci continuu până se mai îngroaşă amestecul. Asezonezi cu sare şi nucşoară. Guşti şi asezonezi.

La final, adaugi laptele şi smântâna, şi laşi să fiarbă. Opreşti focul. Transferi în boluri, presari piper, ornezi cu pătrunjel ori cimbru şi serveşti fierbinte cea mai bună supă de ciuperci.

sursa: http://blog.seasonwithspice.com/

Supă-cremă de ciuperci

Supă-cremă de ciuperci

Supă-cremă de ciuperci în pâine

Supă-cremă de ciuperci în pâine

Supă-cremă de ciuperci cu pui

Supă-cremă de ciuperci cu pui

Supă de linte roşie cu ciuperci

Supă de linte roşie cu ciuperci