Ceapă gratinată cu brânză la cuptor

Ai auzit de supa de ceapă sau de tocăniţa de ceapă, însă ce ai spune dacă ai prepara ceapă gratinată la cuptor? Noi îţi garantăm că este delicioasă.
De ce ai nevoie pentru ceapă gratinată
3 cepe mari
100 g unt
100 g smântână
100 g caşcaval
100 g parmezan ras
200 g biscuiţi săraţi
Cum se face ceapa gratinată
Dai drumul la cuptor. Topeşti untul şi caramelizezi cepele tocate aproximativ 30 de minute, amestecând constant. Pui jumătate din cantitatea de ceapă într-o formă pentru cuptor, torni 50 ml smântână, apoi adaugi 50 g caşcaval ras, 50 g parmezan şi 100 g biscuiţi sfărâmaţi.
Pui din nou în straturi ingredientele rămase, deasupra fiind un strat de biscuiţi. Dai tava la cuptor 25-30 de minute.