Ceapă umplută cu arpacaş şi bacon

1 shutterstock 221142502 jpg jpeg

Când vorbim despre legume umplute ne vin în minte clasicele reţete de ardei sau dovlecei umpluţi. Însă combinaţiile şi aromele sunt nenumărate şi surprinzătoare. Exact ca în acest preparat!

Ingrediente

6 cepe roşii mari

150 g bacon

200 g arpacaş

4 linguri ulei

700 ml supă de legume sau apă

1 legătură pătrunjel

150 g caşcaval

sare

piper

Alegi arpacaşul, îl speli în mai multe ape şi îl laşi la înmuiat 1-2 ore. Cureţi cepele de foiţele subţiri, le speli, le tai un căpăcel în partea unde e codiţa, apoi le scobeşti miezul, lăsând doar 2-3 straturi spre exterior.

Tai mărunt miezul cepelor şi îl pui la călit în ulei, câteva minute. Adaugi arpacaşul scurs şi completezi cu o cană de supă sau apă. Când arpacaşul a absorbit toată supa, adaugi încă o cană şi laşi să fiarbă până ce lichidul a scăzut în totalitate. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, pui pătrunjelul tocat şi laşi la răcorit.

Tai baconul cubuleţe şi în rumeneşti într-o tigaie antiaderentă. Îl încorporezi în arpacaş, apoi umpli cepele. Presari pe fiecare caşcaval ras, pui căpăcelele şi aşezi cepele într-un vas cu pereţii înalţi.

Torn restul de supă, acoperi tava cu folie sau capac şi dai la cuptor, la foc mediu, 40-45 de minute. Serveşti preparatul cald, decorat după imaginaţie.

FOTO Shutterstok