Cel mai bun chec cu vanilie şi migdale

chec vanilie migdale jpeg

Am pregătit tot feluri de prăjituri în ultima vreme, dar n-am încercat cel mai bun chec cu vanilie şi migdale. Se face foarte uşor, destul de rapid şi nu ai nevoie de multe ingrediente. De fapt, sunt necesare chiar câteva. Unde mai pui că te poţi răsfăţa cu fructe proaspete şi puţină frişcă.

Cel mai bun chec cu vanilie şi migdale - Ingrediente

1/2 cană unt, moale 1 cană zahăr 3 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 linguriţă esenţă de migdale 1/2 linguriţă praf de copt 1/4 linguriţă sare 1 1/2 cană făină 1/2 cană smântână

fructe de pădure proaspete

frişcă

Cel mai bun chec cu vanilie şi migdale - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi fie 2 forme de chec obişnuite, fie 4 miniforme cu puţin ulei sau unt.

Într-un bol mare mixezi untul cu zahărul până obţii o compoziţie pufoasă, întărită. Adaugi ouăle, unul câte unul, şi mixezi. Adaugi cele două esenţe şi mixezi în continuare. Încorporezi praful de copt şi sarea.

Cu mixerul la viteză mică. adaugi jumătate din cantitatea de făină, apoi smântâna, apoi restul de făină şi amesteci bine. Torni compoziţia în formele pregătite. Laşi la cuptor 30-35 de minute, formele mici, sau 50-60 de minute pentru celelalte, sau până devin aurii pe deasupra şi trece testul cu scobitoarea. Scoţi din cuptor şi laşi să se răcească. Serveşti cu fructe proaspete sau frişcă, dacă vrei.

sursa: http://www.somewhatsimple.com/

Cel mai bun chec cu mere şi scorţişoară

Cel mai bun chec cu mere şi scorţişoară

Chec cu afine

Chec cu afine

Chec cu miere

Chec cu miere

Cea mai simplă reţetă de chec cu afine

Cea mai simplă reţetă de chec cu afine