Cele mai bune clătite de dovlecei

Nu sunt chiar un fun al dovleceilor, dar sunt unele preparate pe care le pregătesc cu drag de fiecare dată. Reţeta pentru cele mai bune clătite de dovlecei am descoperit-o nu cu mult timp în urmă şi de atunci o pregătesc ori de câte ori mi se face poftă.
Cele mai bune clătite de dovlecei - Ingrediente (10 bucăţi)
2 dovlecei 1 ceapă dată pe răzătoare 2 ouă, bătute uşor 6 - 8 linguri făină 1 linguriţă praf de copt sare piper unt ulei
Cele mai bune clătite de dovlecei - Mod de preparare
Dai dovleceii prin răzătoarea mare într-un vas. Apoi, amesteci cu ceapa şi ouăle. Încorporezi 6 linguri de făină, praful de copt, sare şi piper. Dacă aluatul e prea subţire din cauza lichidului lăsat de dovlecei, mai pune făină.
Încingi o tigaie mare la flacără medie şi încingi o jumătate de lingură de unt şi jumătate de ulei. Când untul s-a topit, dai focul mai mic şi cu un polonic sau o lingură mare pui din aluat în tigaie, la prăjit. Întinde în mod egal în tigaie, pentru a se prăji uniform. Laşi clătitele cam 2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc.
Le poţi păstra calde în cuptor sau acoperite.
sursa: partiespartiesparties.wordpress.com
Mic dejun cu ouă ochiuri şi dovlecei