Chec de dovleac cu cremă de brânză

chec cu dovleac si crema de branza jpeg

Am adaptat o reţetă cu piure de banane, înlocuindu-l cu unul de dovleac, am adăugat mirodenii şi a rezultat un delicios chec de dovleac cu cremă de brânză. Checul este moale, elastic, dar în acelaşi timp pufos. Stratul de cremă de brânză care este la mijloc este ca şi cum ai avea un strat de cheesecake coaptă într-un chec de dovleac. Smântâna (sau iaurtul grecesc) asigură moliciunea, elasticitatea şi „pufoşenia“ fiecărei felii din acest chec de dovleac cu cremă de brânză.

Chec de dovleac cu cremă de brânză - Ingrediente (1 chec - cam 10 felii)

Pentru aluat 1 ou 1 cană piure dovleac 1/2 cană zahăr brun, candel 1/4 cană zahăr tos 1/4 cană ulei (de preferat de cocos, dar poţi folosi şi de palmier) 1/4 cană smântână (sau iaurt grecesc) 2 linguriţe esenţă de vanilie 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă nucşoară 1 cană făină 1/2 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu sare

1 ou

150 g brânză de vaci bine scursă (sau mascarpone)

1/4 cană zahăr tos

3 linguri făină

Chec de dovleac cu cremă de brânză - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi cu puţin ulei o tavă de chec şi presari cu făină. Dai deoparte. Pentru aluat, pui primele 9 ingrediente într-un vas şi amesteci bine. Adaugi făina, praful de copt, bicarbonatul, puţină sare, dacă vrei, şi încorporezi cu o spatulă, cu grijă. Dai deoparte. Pui două treimi din aluat în tavă, nivelezi cu spatula. Dai deoparte.

Pentru cremă, pui într-un bol toat ingredientele şi le amesteci. Poţi folosi şi mixerul dacă vrei. Împrăştie compoziţia în mod egal pe întreaga suprafaţă a blatului. Toarnă deasupra restul de aluat, nivelând cu grijă cu spatula pentru a nu strica stratul de brânză.

laşi la cuptor pentru 48 de minute sau până devine auriu-arămiu iar în mijloc este copt, adică trece testul scobitorii. Dar, nu te păcăli, pentru că important este să nu rămână pe scobitoare aluat nefăcut, nu brânză. Pentru că crema de brânză nu se va întări niciodată.

Când e gata, lasă-l să se răcească în tavă pentru 15 minute. Apoi îl scoţi, îl laşi deoparte ca să se răcească de tot, să-l poţi tăia şi servi. Poate rezista 1 săptămână dacă ţii acoperit, sau 6 luni la congelator.

sursa: http://www.averiecooks.com