Chec de nucă de cocos şi ananas. FOTO
Dacă îl judeci după cum arată poţi spune cu siguranţă că este vorba despre un chec. Dacă citeşti reţeta sau vezi pozele , începi deja să crezi că este un tort. Indiferent cum s-ar numi cert este că acest chec de nucă de cocos şi ananas este foarte delicios.
Ce ai nevoie
100 ml lapte 30 g nucă de cocos rasă 140 g unt 100 g zahăr pudră 1 pachet zahăr vanilat 4 ouă 200 g făină 1/2 pacheţel praf de copt 30 g amidon de cartofi 200 g ananas bucăţi din conservă
Pentru decor
50 g gem de zmeură
100 g ciocolată albă
50 g unt
20 g felii de nucă de cocos
Mod de preparare
Laptele se pune pe foc şi se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă nuca de cocos şi se dă în câteva clocote. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească.
Untul moale se mixează bine cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat ouăle, mixând continuu până se încorporează.
Se adaugă peste compoziţia cu ouă făina cernută cu praful de copt şi amidonul. La final, se încorporează amestecul de nucă de cocos.
Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o formă de
şi se toarnă 2/3 din compoziţie. Se acoperă cu bucăţi de ananas scurse.
Se toarnă aluatul de chec rămas şi se acoperă cu bucăţile de ananas rămase. Se introduce acest chec de nucă de cocos şi ananas în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 45 de minute, după care se lasă să se răcească.
Se taie blatul de chec în jumătate, se unge prima parte cu gemul de zmeură şi se acoperă cu a doua parte.
Se glazurează
albă topită pe baie de aburi împreună cu untul. Se presară cu felii de nucă de cocos.
sursa foto: profimedia