Cheesecake cu lime şi pudră de ceai verde (matcha)

1 shutterstock 1641248422 jpg jpeg

La limita dintre dietă şi filosofie, curentul vegan are tot mai mulţi adepţi în zilele noastre. Aceştia dau dovadă de creativitate culinară şi introduc în dietă toate nutrimentele necesare organismului. Prepară şi savurează şi tu această prăjitură!

Ingrediente

Pentru blat

  • 150 g fistic crud
  • 30 g curmale uscate fără sâmburi
  • 1 linguriţă ulei cocos

Pentru cremă

  • 30 ml zeamă lime
  • 200 g caju crud
  • 70 ml lapte cocos
  • 2 ½ linguriţe pudră de ceai verde (matcha)
  • 1 banană bine coaptă, pasată
  • 4 linguri sirop arţar
  • 1 lingură ulei cocos
  • coaja rasă de la 1 lime

Pentru blat, pui toate ingredientele într-un mixer şi omogenizezi. Îl aranjezi într-un strat uniform, într-o formă de tort cu inel detaşabil, şi dai la congelator.

Între timp, înmoi nucile caju în apă pentru două ore. Le scurgi şi le amesteci cu restul ingredientelor, în afară de uleiul de cocos. Mixezi bine, apoi adaugi treptat uleiul de cocos şi continui să mixezi.

Răstorni compoziţia peste blat şi laşi la congelator încă două ore.

Transferi prăjitura în frigider cu 4-5 ore înainte de servire.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg