Chiftele umplute cu măsline verzi
Măslinele verzi sunt cel mai adesea utilizate în gastronomie, dar puțini dintre noi știm ca ele conțin nutrienții și au efecte benefice pentru organism.
Ingrediente
2 felii pâine
¼ ceașcă lapte
1 cățel de usturoi zdrobit
½ linguriță nucșoară
2 linguri făină
1 lingură pătrunjel tocat fin
1 ou
1 kg carne de vită sau de curcan tocată
2 linguri ulei de măsline
sare
¼ ceașcă măsline verzi
piper
Mod de preparare
Cureți coaja de la pâine și o înmoi 2 minute în lapte. O storci bine, apoi o amesteci cu usturoiul zdrobit, nucșoara proaspăt rasă, oul, pătrunjelul tocat fin, sare și piper, după gust. Adaugi carnea de vită tocată și frămânți până se omogenizează.
Formezi chifteluțele, în mijlocul cărora introduci o jumătate de măslină verde sau măsline tăiate mărunt. Le dai prin făină, încălzești uleiul într-o tigaie și le prăjești până se rumenesc. Se pot servi atât calde, cât și reci.