Chifteluţe marinate, altfel decât le ştiai

Chifteluţele clasice sunt reinventate în acest preparat. E o mâncare simplă, dar plină de arome şi e alegerea perfectă într-o zi friguroasă. Nu-i aşa că ţi-e deja poftă?
Ingrediente
Pentru chiftele:
500 g carne de porc tocată
1 lingură seminţe de fenicul
coaja rasă de la 1 lămâie bio
1 ou
sare
piper
ulei, pentru prăjit
Pentru sos:
2 căţei de usturoi
300 g roşii din conservă
1 ceapă
50 g rucola
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
Pentru servit:
1 lămâie
1 lingură seminţe de pin, opţional
Pui carnea tocată într-un castron, adaugi seminţele de fenicul, sare şi piper, după gust, oul, coaja rasă de lămâie şi omogenizezi compoziţia.
Cu palmele umezite, formezi chiftele şi le prăjeşti într-o tigaie de fontă, în puţin ulei, 2-3 minute. Le dai la cuptor, 10 minute, la 180 ˚C.
Într-o tigaie adâncă, torni uleiul de măsline şi adaugi ceapa tăiată mărunt şi usturoiul zdrobit. Condimentezi cu sare şi piper şi le sotezi până când ce legumele s-au înmuiat. Torni roşiile din conservă şi continui să fierbi sosul 15 minute.
Transferi chiftelele în sos, adaugi frunzele de rucola, mai ţii pe aragaz 2 minute, apoi opreşti focul. Decorezi preparatul cu felii de lămâie şi, dacă doreşti, cu seminţe de pin. Îl serveşti cald.
Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov. Foto: SoDelicious.ro