Ciocănele de pui cu cartofi FOTO

Această mâncare de ciocănele de pui cu cartofi este o bogăţie de arome având în vedere cât de multe ingrediente are: verdeţuri, legume, chiar şi fructe. Pentru că pentru această reţetă ai nevoie, pe lângă rozamrin, dafin, ardei şi cartofi, şi de 2 mere.
Ciocănele de pui cu cartofi - Ingrediente (3 porţii)
3 ciocănele de pui mari 1 lămâie 2 mere 4 linguri ulei de măsline 1 pahar de vin alb sec 2 cartofi mari 1 ceapă mare miezul de la 2 felii de pâine 1 ou 4 căţei de usturoi 3 frunze de dafin 1 lingură rozmarin tocat sau uscat 1 linguriţă de mentă tocată sau uscată sare piper
Ciocănele de pui cu cartofi - Mod de preparare
Se amestecă zeama de lămâie cu două linguri de ulei de măsline, vin, sare, piper, coaja de la o jumătate de lămâie, mentă şi rozmarin. Se pun pulpele la macerat cel puţin două ore în amestec.

Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşază cartofii şi merele tăiate felii, ceapa bucăţi, căţeii de usturoi, frunzele de dafin şi se condimentează cu sare şi piper.

Se pun pulpele de pui scoase din sosul în care s-au marinat şi o cană de apă. Se acoperă cu folie şi se introduce la cuptor pentru 30-35 de minute.

Miezul de pâine se taie cubuleţe şi se amestecă cu două linguri de ulei de măsline, oul, sare şi piper până se omogenizează. Se scoate vasul din cuptor şi se ung pulpele cu amestecul de pâine. Se mai lasă la cuptor 10-15 minute.
