Ciocolată de casă cu foi de napolitană

Ciocolata de casă este mai mult decât delicioasă, ca să nu mai zicem că este mult mai sănătoasă, având în vedere că nu conţine aditivi şi conservanţi. Dacă tot îţi place să mănânci ciocolată, de ce să nu fie o ciocolată de casă delicioasă? Iată reţeta simplă pentru ciocolata de casă cu foi de napolitană.
Poţi face ciocolată de casă albă sau neagră, în funcţie de preferinţe. Este foarte rapid de făcut şi nu sunt ingrediente costisitoare. Ai nevoie de timp şi de dispoziţie pentru a-ţi face fericiţi prietenii sau familia. Trebuie să încerci un desert excelent.
Ce ai nevoie pentru reţeta de ciocolată de casă cu foi de napolitană?
- 200 de grame de zahăr
- 100 de grame de unt
- 50 de grame de caco
- 100 de ml de apă
- 250 de grame de lapte praf
- esenţe preferate (rom, vanilie, migdale, etc.)
- 3 foi mari de napolitană
Cum preparăm minunata ciocolată de casă cu foi de napolitană?
Se face un sirpo fierbând la foc mic apa împreună cu zahărul. Apoi, se trage de pe foc şi se adaugă untul, se amestecă până când se topeşte. Acum, se adaugă esenţele preferate. După ce se amestecă bine şi esenţele, se adaugă treptat şi în ploaie laptele praf şi cacao. Se obţine o compoziţie mai moale, care se împarte în două.
Pe o foaie de napolitană se toarnă prima jumătate de compoziţie, se acoperă cu altă foaie şi se toarnă şi cea de-a doua parte de compoziţie moale. Se acoperă cu ultima foaie de napolitană, se pune ceva tare peste şi se lasă la rece să se întărească.
Această reţetă este foarte simplă, se mai pot adăuga în plus migdale măcinate sau nuci măcinate. De asemenea, se poate face şi o parte cu ciocolată albă, folosind lapte praf şi nucă de cocos. Pentru această cremă se folosesc 250 de grame de lapte praf, 100 ml de apă, 100 de grame de unt, 50 de grame de nucă de cocos, 200 de grame de zahăr. Se procedează la fel ca şi cu crema de ciocolată cu cacao.