Ciorbă de aripi de curcan

ciorba de aripi de curcan jpeg

Consumat în unele părţi ale lumii ca preparat tradiţional de Crăciun, curcanul poate fi gătit pe tot parcursul anului, în cele mai diverse moduri. Escalopul se prepară foarte simplu, la tigaie, scăzut în puţin ulei de măsline, eventual cu puţină ceapă tocată şi, înainte de a fi servit, cu smântână. La feld e uşor de preparat este această ciorbă de aripi de curcan.

Ciorbă de aripi de curcan - Ingrediente

2 aripi de curcan 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel ½ ţelină mică 1 praz micuţ sau 1 ceapă mare 1 ardei gras 450 g roşii în bulion 1 l borş de casă sare 1 legătură leuştean verde (sau uscat)

1 ou

1 praf de sare

făină cât cuprinde

Ciorbă de aripi de curcan - Mod de preparare

Porţionezi aripile şi le speli bine împreună cu măruntaiele. Le pui la fiert în apă, laşi să dea în câteva clocote şi arunci apa. Adaugi patru litri de apă caldă, aduni spuma care se mai adună şi laşi să fiarbă 30 de minute. Între timp, faci tăieţeii, deoarece foaia trebuie să stea ca să se usuce. Pui făină într-un castronel, faci o adâncitură în mijloc, pui oul, un praf de sare şi ames teci cu o furculiţă până se face un aluat potrivit de tare, după care îl frămânţi cu mâna. Presari făină pe masă şi întinzi cu sucitorul o foaie subţire. O laşi să se usuce, o rulezi şi o tai fâşii subţiri. Răsfiri tăieţeii cu mâna şi-i mai laşi la uscat.

Toci mărunt prazul şi ardeiul, iar rădăcinoasele le dai pe răzătoarea mare. Pui toate legumele în oala cu carne, sărezi, după gust, şi laşi până se înmoaie. Adaugi roşiile în bulion şi mai laşi 15 minute. Dacă sunt întregi, le tai mărunt. Pui jumătate din tăieţei scuturaţi bine de făină, laşi 5 minute şi adaugi borşul fiert separat şi spumuit. Potriveşti gustul de sare, laşi să dea în câteva clocote, opreşti focul şi aromezi ciorba de aripi de curcan cu leuştean verde sau uscat. Restul de tăieţei îi păstrezi într-o pungă de hârtie şi-i foloseşti altă dată.