Ciorbă de mazăre cu afumătură

ciorba de mazare cu afumatura jpg

Iată o reţetă delicioasă de ciorbă de mazăre cu afumătură. E perfectă pentru zilele reci de iarnă și nu numai.

Ingrediente

500 g coaste de porc afumate

1 ceapă mare

2 morcovi

2 cartofi

200 g mazăre

1 legătură pătrunjel proaspăt

2 linguri ulei

sare și piper

2 litri apă

Mod de preparare

Pentru început, pui coastele într-o oală mare și torni apă suficientă pentru a le acoperi. Lași la foc mediu și le fierbi 20-30 de minute, în funcție de cât de tari sunt.

Între timp, într-o altă oală, încălzești puțin ulei și călești ceapa tocată până devine moale și sticloasă, adaugi morcovii și cartofii tăiați cubulețe, le amesteci cu ceapa și le mai călești câteva minute.

Scoți coastele din oală folosind o spumieră, le pui în oala cu legume și adaugi 2 litri de apă. Lași ciorba să fiarbă până când legumele sunt moi și carnea este fragedă, 30-40 de minute. Adaugi mazărea și continuisă fierbi 10-15 minute sau până când mazărea este fiartă. La final, adaugisare și piper după gust. Înainte de servire, presari pătrunjelul tocat peste ciorbă pentru a-i da un gust proaspăt.