Ciorbă de pui de ţară cu borş

Ciorbă de pui de ţară şi borş jpeg

Ciorba de pui de ţară este foarte gustoasă şi sănătoasă şi nici nu se compară cu ciorba făcută din pui luat din comerţ. Chiar dacă este mai greu de găsit trebuie să ştiţi că au apărut mai multe firme care cresc şi vând pui de ţară, aşa că trebuie să profitaţi. Veţi vedea că nu o să mai gătiţi niciodată ciorbă decât cu pui de ţară. Borş natural găsiţi în pieţe la ţărani, făcut în casă şi este foarte bun, asta dacă nu aţi făcut deja borş de casă.

Ingrediente Ciorbă pui de ţară şi borş:

- Pui de ţară (ce părţi vă plac) - 1 morcov - 2 cepe - 2 cartofi - 2 linguri de orez - 1 ţelină mică - 1 ardei gras - 1 l borş - 1 legătură pătrunjel - 1 legătură leuştean - Sare, boia dulce - 2-3 linguri bulion

Mod de preparare Ciorbă pui de ţară şi borş:

Puiul se pune la fiert cât mai mult, aproximativ 1 oră ca să se frăgezească bine carnea. Puiul de ţară are carnea mai tare şi trebuie ţinut mai mult la fiert. Grăsimea se ia de câteva ori odată cu spuma pe care o lasă puiul. Fiind pui natural, va lăsa multă grăsime, care dă un gust excelent ciorbei.

Cât fierbe puiul se curăţă şi se taie legumele. Morcovul se poate da prin răzătoare, celelalte se taie cubuleţe. Când s-a fiert puiul bine se pun şi legumele, iar după 10 minute se adaugă şi orezul, spălat foarte bine înainte de a fi pus. Apoi, se pune sare sau delikat după gust.

După 10 minute se pun bulionul şi borşul. Borşul este bine să îl daţi într-un clocot înainte să îl puneţi. Se mai lasă pe foc până fierb toate legumele bine şi se adaugă boia dulce. După ce se stinge focul se pun legăturile de pătrunjel şi leuştean tocate bine şi capacul peste să se lase în ciorbă. Se mai poate pune un ou bătut bine tot la sfârşit pentru un gust şi mai bun.