Ciulama de ciuperci: un deliciu de post

Ciupercile sunt bogate în proteine, astfel că devin un excelent înlocuitor al cărnii în perioada de post. Iar în această ciulama cremoasă devin irezistibile!
Ingrediente
- 600 g ciuperci, după preferinţă (champignon, pleurotus, ghebe, hribi)
- 5 linguri ulei
- 1 ceapă
- 200 ml smântână vegetală 2 linguri făină
- 400 ml supă de legume
- sare, după gust
- piper alb, după gust
- verdeaţă, pentru decor
Încălzeşti 2 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare. Căleşti ceapa tocată până devine transparentă, apoi adaugi ciupercile curăţate şi spălate şi mai sotezi câteva minute, condimentezi cu puţină sare şi dai deoparte.
Într-un vas antiaderent, încingi restul de ulei şi pui făina, amestecând cu un tel. Începi să torni supa de legume, amestecând viguros, pentru a nu se forma cocolaşe. Încorporezi smântâna lichidă şi laşi să fiarbă câteva minute, până se îngroaşă, apoi adaugi ciupercile călite.
Condimentezi cu sare şi piper alb şi mai fierbi 5 minute, să se întrepătrundă aromele. Decorezi cu verdeaţă.
FOTO: Shutterstock