Ciulama de ciuperci: un deliciu de post

1 shutterstock 363080891 jpg jpeg

Ciupercile sunt bogate în proteine, astfel că devin un excelent înlocuitor al cărnii în perioada de post. Iar în această ciulama cremoasă devin irezistibile!

Ingrediente

  • 600 g ciuperci, după preferinţă (champignon, pleurotus, ghebe, hribi) 
  • 5 linguri ulei 
  • 1 ceapă 
  • 200 ml smântână vegetală 2 linguri făină
  • 400 ml supă de legume 
  • sare, după gust
  • piper alb, după gust
  • verdeaţă, pentru decor

Încălzeşti 2 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare. Căleşti ceapa tocată până devine transparentă, apoi adaugi ciupercile curăţate şi spălate şi mai sotezi câteva minute, condimentezi cu puţină sare şi dai deoparte.

Într-un vas antiaderent, încingi restul de ulei şi pui făina, amestecând cu un tel. Începi să torni supa de legume, amestecând viguros, pentru a nu se forma cocolaşe. Încorporezi smântâna lichidă şi laşi să fiarbă câteva minute, până se îngroaşă, apoi adaugi ciupercile călite.

Condimentezi cu sare şi piper alb şi mai fierbi 5 minute, să se întrepătrundă aromele. Decorezi cu verdeaţă.

FOTO: Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg