Ciulama de ciuperci: un deliciu de post

1 shutterstock 363080891 jpg jpeg

Ciupercile sunt bogate în proteine, astfel că devin un excelent înlocuitor al cărnii în perioada de post. Iar în această ciulama cremoasă devin irezistibile!

Ingrediente

  • 600 g ciuperci, după preferinţă (champignon, pleurotus, ghebe, hribi) 
  • 5 linguri ulei 
  • 1 ceapă 
  • 200 ml smântână vegetală 2 linguri făină
  • 400 ml supă de legume 
  • sare, după gust
  • piper alb, după gust
  • verdeaţă, pentru decor

Încălzeşti 2 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare. Căleşti ceapa tocată până devine transparentă, apoi adaugi ciupercile curăţate şi spălate şi mai sotezi câteva minute, condimentezi cu puţină sare şi dai deoparte.

Într-un vas antiaderent, încingi restul de ulei şi pui făina, amestecând cu un tel. Începi să torni supa de legume, amestecând viguros, pentru a nu se forma cocolaşe. Încorporezi smântâna lichidă şi laşi să fiarbă câteva minute, până se îngroaşă, apoi adaugi ciupercile călite.

Condimentezi cu sare şi piper alb şi mai fierbi 5 minute, să se întrepătrundă aromele. Decorezi cu verdeaţă.

FOTO: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg