Ciuperci umplute, reţeta simplă cu cârnaţi italineşti

ciuperci umplute jpeg

Reţeta aceasta este extrem de simplă. Mai întâi faci un sos de roşii delicios, precum cel pentru paste, pe care italienii îl numesc marinara, apoi umpli ciupercile cu sosul amestecat cu carnea cu care au fost umpluţi cârnaţii. Să nu uităm de gustoasa brânză mozzarella, pe care trebuie să o presari. Dai totul la cuptor şi gata!

Ingrediente

8 ciuperci cât mai mari (mai multe, dacă sunt medii) 450 g cârnaţi italieneşti (Salsiccia), făcuţi cubuleţe 2 linguri ulei 1 ceapă, tocată 1 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe 4 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 linguriţă oregano 800 g roşii de la conservă, pasate 450 g brânză mozzarella, rasă sare piper busuioc verde, pentru decor (opţional)

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Îndepărtezi picioruşele ciupercilor şi foloseşti o lingură pentru a le curăţa pălăriuţele la interior. Le aranjezi într-o tavă de copt, le ungi cu ulei, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le dai deoparte.

Într-o tigaie, la foc mediu, prăjeşti cârnaţii italieni. Îi scoţi din tigaie, adaugi 1 lingură de ulei şi când s-a încins, adaugi ceapa şi ardeii graşi şi condimentezi cu sare şi piper. Sotezi legumele până când se evaporă apa din ele şi până se înmoaie şi încep să se rumenească.

Adaugi usturoiul şi oregano şi mai sotezi 30 de secunde. Adaugi roşiile zdrobite sau pasate şi cârnaţii îi pui înapoi în tigaie. Amesteci şi fierbi la foc mic cel puţin 20 de minute, ca să se combine aromele şi ca să iasă carnea din cârnaţi.

Cu o lingură, umpli ciupercile cu compoziţia de cârnaţi, apoi presari mozzarella rasă. Dai la cuptor 15 minute sau până când se topeşte brânza şi ciupercile se înmoaie. Dacă vrei, mai ţii la cuptor, dacă ai arzător sau broiler, 1-2 minute, ca să se rumenească brânza. Decorezi cu busuioc verde tocat, dacă doreşti.

Sursa + foto: www.foxandbriar.com

www.foxandbriar.com