Clătite cu brânză la cuptor, o bunătate

Baked Pancakes jpeg

Ce e simplu, este şi bun! Iar aceste clătite cu brânză sunt pur şi simplu delicioase!

Ai nevoie de

Pentru clătite

150 g făină

6 ouă

500 ml lapte

120 g smântână pentru frişcă

50 g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

1 praf sare

Pentru umplutură

250 g brânză de vaci dulce

80 g unt

100 g zahăr pudră

1 linguriţă coajă de lămâie

50 g stafide

Pentru topping

4 gălbenuşuri

200 g smântână

50 g zahăr pudră

2 linguri lapte

Pentru decor

miez de nucă

zmeură

Cum se prepară clătitele

Pentru clătite, baţi ouăle cu smântâna, zahărul şi sarea. Adaugi făina cernută şi amesteci bine pentru a evita formarea cocoloaşelor. La final, răstorni, în fir subţire, laptele ţinut la temperatura camerei. Torni câte puţin din aluat într-o tigaie încinsă, antiaderentă. Coci fiecare clătită pe ambele părţi.

Pentru umplutură, baţi brânza cu blenderul vertical, apoi o amesteci cu untul moale, zahărul pudră şi coaja de lămâie. La final, adaugi stafidele.

Umpli clătitele cu crema de brânză, apoi le aranjezi pe o tavă tapetată şi o dai la cuptor, la 160° C 15 minute.

Între timp pregăteşti toppingul. Amesteci bine gălbenuşurile cu smântâna, zahărul pudră şi laptele. Torni toppingul peste clătite şi dai tava din nou la cuptor alte 15 minute. Când clătitele s-au răcit, le decorezi cu zmeură proaspătă şi miez de nucă.