Clătite cu cremă de brânză şi bezea

Sweet pancake bake jpeg

Prepară chiar în acest weekend o tavă de clătite cu cremă de brânză şi bezea. Cei dragi vor adora reţeta.

Ai nevoie de

Pentru clătite

200 g făină

500 ml lapte

2 ouă

1 praf de sare

1 lingură zahăr

½ linguriţă bicarbonat

2 linguri ulei

Pentru cremă

500 g brânză dulce de vaci

2 linguri zahăr

4 gălbenuşuri

200 g căpşuni

Pentru bezea

4 albuşuri

150 g zahăr pudră

Cum se prepară

Pentru a pregăti foile de clătite, mixezi ouăle cu zahărul şi sarea. Adaugi 250 ml lapte de la temperatura camerei, făina şi bicarbonatul. Mixezi bine pentru a evita formarea cocoloaşelor. La final torni restul de lapte şi uleiul. Din aluatul obţinut pui câte puţin într-o tigaie încinsă. Coci clătitele la foc mic, doar pe o singură parte.

Pentru cremă, pasezi cu blenderul căpşunile. Ulterior mixezi brânza cu zahărul, gălbenuşurile şi piureul de căpşuni.

Rulezi foile de clătite şi le aranjezi într-o tavă, în 3 straturi, tapetată cu unt. Peste primele două straturi de clătite torni jumătate din cantitatea de cremă de brânză. Deasupra ultimului strat torni restul de cremă. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 30 de minute.

Între timp pregăteşti bezeaua. Pui un vas cu apă pe foc. Când începe să fiarbă, pui deasupra vasului (fără să atingă apa) un castron curat şi degresat în care torni albuşurile şi zahărul pudră bătute uşor în prealabil. Continui să baţi amestecul cu un tel pe baia de aburi până când bezeaua se albeşte şi devine fermă. Scoţi tava din cuptor după cele 30 de minute, torni deasupra bezeaua şi o dai din nou la cuptor, la 150° C, pentru 15-20 de minute. Feliezi prăjitura după ce s-a răcit.