Clătite cu mango şi ghimbir: reţetă vegană

1 shutterstock 620995601 jpg jpeg

Fie că ai adoptat stilul de viaţă vegan, fie că ţii post, meniul tău nu trebuie să fie plictisitor sau limitat. Şi, cum tuturor ne plac clătitele, iată o versiune delicioasă şi exotică, cu mango şi ghimbir.

Ghimbirul, nu numai că dă un gust exotic mâncărurilor şi deserturilor, dar este foarte bun pentru sănătate. Este o plantă esenţială în medicina tradiţională din India şi China, deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Atât în studiile efectuate pe oameni, cât şi pe animale, s-a demonstrat că consumul de ghimbir reduce tensiunea arterială mărită. Substanţele active din plantă sunt gingeroli (cu proprietăţi puternic antioxidante şi antiinflamatoare), fenoli şi uleiuri volatile.

Ingrediente

250 g făină integrală de grâu

150 g miez de mango bine copt

1/2 banană medie, bine coaptă

1 lingură zahăr pudră

250 ml lapte de migdale, neîndulcit

1 lingură praf de copt

1 linguriţă extract de vanilie

½ linguriţă scorţişoară pudră

½ linguriţă ghimbir pudră

ulei de cocos, pentru prăjit

1 praf de sare

sirop de arţar sau agave, pentru servit

caju, alune, mango pentru decor

Într-un blender, mixezi miezul de mango tăiat bucăţi şi banana până obţii un piure. În alt bol mai larg, amesteci ingredientele uscate: făina, zahărul pudră, praful de copt, scorţişoara, ghimbirul şi sarea. În alt bol, amesteci laptele cu extractul de vanilie, apoi transferi compoziţia lichidă peste cea uscată şi amesteci cu un tel pară, până ce nu mai sunt cocoloaşe. Încorporezi piureul de mango şi omogenizezi.

Într-o tigaie antiaderentă, încingi puţin ulei de cocos la fiecare tură de clătite, şi, cu ajutorul unui polonic, torni din aluat. Laşi să se rumenească pe fiecare parte. Serveşti clătitele cu sirop de arţar sau de agave şi le decorezi cu bucăţi de fructe, nuci şi alune.

FOTO Shutterstock