Clătite de cartofi cu smântână
Aceste clătite sunt ideale pentru micul dejun sau gustare. Dacă nu ai musafiri pretenţioşi la masă, le poţi servi şi ca aperitiv
Ingrediente
½ kg cartofi
60 ml lapte
30 g unt
1 lingură smântână grasă
50 g făină
2 ouă
1 vârf nucșoară
1 vârf de sare
ulei
smântână, pentru servit
pătrunjel, pentru ornat
Cum prepari clătitele de cartofi cu smântână
Cureți cartofii, îi pui la fiert întregi în apă cu sare și îi lași aproximativ 30 de minute până când se pătrund bine. Îi scurgi, îi pasezi sau îi dai prin răzătoarea mare, îi amesteci cu untul, torni laptele călduț, îi asezonezi cu nucșoară și îi dai la răcit.
Adaugi apoi albușurile bătute spumă, smântâna, făina, iar la final gălbenușurile și continui să omogenizezi. Dai amestecul la rece 15 minute.
Încingi bine uleiul în tigaie și cu un polonic torni clătitele în dimensiunea dorită, lăsându-le să se rumenească bine pe ambele părți. Le ornezi cu pătrunjel și le servești cu smântână sau cu iaurt.