Clătite din mălai: reţetă Cosmin Tudoran
Pentru juratul „MasterChef“ este o plăcere să petreacă timp în bucătărie, de aceea mâncărurile lui nu pot fi decât savuroase. Cosmin Tudoran vă propune o reţetă delicioasă, plină de culoare şi vă sfătuieşte şi ce vin să alegeţi pentru ea.
- 250 ml lapte
- 120 ml ulei
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 200 g făină de mălai
- 80 g făină de grâu
- ulei, pentru uns
- 500 g carne la borcan în untură (carne, cârnat, slăninuţă)
- 100 g brânză burduf
Într-un castron, mixezi ouăle cu uleiul. Adaugi făina de mălai şi de grâu, sarea şi omogenizezi aluatul. Torni laptele, în fir subţire, amestecând să nu aibă cocoloaşe.
Ungi o tigaie cu puţin ulei şi torni cu polonicul din compoziţie. Când clătita este făcută pe o parte, o întorci, apoi cât timp este în tigaie presari puţină brânză de burduf, pui carne din borcan mărunţită, apoi pliezi şi o transferi într-o farfurie şi, calde, le îmătureşti.
Procedezi la fel până termini aluatul de clătite şi umplutura.
„La acest preparat, recomand un vin roze din sudul Franţei sau un spumant din soiul Fetească Neagră“, recomandă Cosmin Tudoran.