Clătite umplute cu carne de curcan

Clătitele sunt savuroase şi în varianta sărată. Umplute cu carne de curcan, devin chiar o cină săţioasă şi deosebită!
Ingrediente
Pentru clătite:
3 ouă
350 ml lapte
1 linguriţă sare
200 g făină
ulei, pentru uns
Pentru umplutură:
1 ceapă
1 morcov
400 g carne tocată de pui sau curcan
50 g caşcaval
2 linguri ulei
30 g unt
sare
piper
Într-un castron, baţi ouăle cu sarea, adaugi făina şi omogenizezi aluatul. Torni laptele, în fir subţire, amestecând să nu aibă cocoloaşe.
Ungi o tigaie cu puţin ulei şi torni cu polonicul din compoziţie. Rumeneşti clătitele pe ambele părţi, le scoţi, apoi le dai deoparte.
Tai mărunt ceapa şi dai morcovul prin răzătoarea mică, apoi le căleşti 5 minute în ulei. Pui carnea tocată condimentezi cu sare şi piper, după gust şi găteşti la foc mediu până ce scade toată zeama. Laşi la răcit şi încorporezi caşcavalul dat prin răzătoarea mică.
Cu acest amestec umpli clătitele, apoi le împătureşti. Le ungi cu unt topit, le aşezi într-o tavă termorezistentă şi le dai la cuptor, 15 minute, la 200 °C.
Le serveşti calde, cu smântână sau cu sosul preferat.
FOTO Shutterstock