Cocktail Aperol cu rozmarin

Cocktail Aperol cu rozmarin jpeg

Pregăteşti o seară cu fetele şi vrei să le oferi o băutură tare şi aromată? Atunci reţeta de cocktail Aperol cu rozmarin este fix ce îţi trebuie!

Cocktail Aperol cu rozmarin

Ingrediente

Pentru siropul de rozmarin simplu:

  • 200 g zahăr 
  • 240 ml apă
  • 5 crenguţe de rozmarin proaspăt

Pentru Aperol:

  • 560 g gheaţă, plus cuburi pentru servire
  • o sticlă Aperol
  • o sticlă Prosecco
  • 720 ml apă minerală sau sprite
  • 240 ml sirop de rozmarin simplu
  • 6 felii de portocale, pentru ornat
  • 2 crenguţe de rozmarin proaspăt, pentru ornat

Reţetă gustări de dovleac desert

Mod de preparare

Faceţi siropul de rozmarin simplu: adăugaţi zahărul, apa şi rozmarinul într-o cratiţă mică şi daţi la fiert la foc mediu-înalt. După ce a fiert, reduceţi la foc mic şi lăsaţi timp de 5 minute, până când zahărul s-a dizolvat. Îndepărtaţi oala de pe foc şi lăsaţi-o deoparte pentru 30 de minute.

Se strecoară într-un borcan de sticlă, aruncând rozmarinul. Siropul simplu se va păstra la frigider până la 1 lună.

Faceţi cocktail Aperol cu rozmarin: într-un ulcior mare, combinaţi gheaţă, Aperol, prosecco, apa minerală şi siropul de rozmarin simplu. Adăugaţi feliile de portocale şi crenguţele de rozmarin. 

Se toarnă în pahare mari de vin umplute cu gheaţă şi se serveşte. 

Pentru a face băuturile individuale, adăugaţi 150 g de gheaţă, 90 ml de Aperol, 90 ml de prosecco, 30 ml de apă minerală, 30 ml de sirop de rozmarin simplu într-un pahar de vin şi amestecă. Serviţi cu plăcere!

Chec cu nuci şi prune uscate: reţetă de post

Sursa