Conopidă Buffalo

Adori conopida gătită, dar parcă nu ştii cum să o mai prepari? Atunci încearcă această reţetă rapidă de conopidă Buffalo. Te vei îndrăgosti de ea!
Conopidă Buffalo
Ingrediente
- 95 g făină
- 1 linguriţă de paprika
- 2 linguriţe pudră de usturoi
- 1 linguriţă sare
- ½ linguriţă de piper
- 180 ml de lapte
- 1 cap de conopidă
- 70 g sos de buffalo sau sos picant
- 2 linguri ulei de cocos sau ulei vegetal
- 1 lingură miere
Prepară şi: Paste cu creveţi, lămâie şi usturoi
Mod de preparare
Preîncălziţi cuptorul la 230° C. Aliniaţi o tavă de copt cu hârtie pergament.
Într-un bol mare, adăugaţi făina, paprika, praful de usturoi, sarea, piperul şi laptele şi amestecaţi până când sunt bine combinate.
Spargeţi capul de conopidă în bucăţi cu o lăţime de aproximativ 3-4 cm.
Adăugaţi floretele de conopidă în aluat, asigurându-vă că fiecare bucată este acoperită uniform. Aranjaţi conopida apoi pe tava de copt. Se coace 20 de minute, se roteşte la jumătate.
Între timp, într-un bol mic, combinaţi sosul buffalo, uleiul de cocos şi mierea şi amestecaţi până când se combină uniform. Ungeţi amestecul pe conopidă şi coaceţi încă 20 de minute. Poftă bună!