Conopidă Buffalo

Conopidă Buffalo jpeg

Adori conopida gătită, dar parcă nu ştii cum să o mai prepari? Atunci încearcă această reţetă rapidă de conopidă Buffalo. Te vei îndrăgosti de ea!

Conopidă Buffalo

Ingrediente

  • 95 g făină
  • 1 linguriţă de paprika
  • 2 linguriţe pudră de usturoi 
  • 1 linguriţă sare
  • ½ linguriţă de piper
  • 180 ml de lapte
  • 1 cap de conopidă
  • 70 g sos de buffalo sau sos picant 
  • 2 linguri ulei de cocos sau ulei vegetal
  • 1 lingură miere

Prepară şi: Paste cu creveţi, lămâie şi usturoi

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 230° C. Aliniaţi o tavă de copt cu hârtie pergament.

Într-un bol mare, adăugaţi făina, paprika, praful de usturoi, sarea, piperul şi laptele şi amestecaţi până când sunt bine combinate.

Spargeţi capul de conopidă în bucăţi cu o lăţime de aproximativ 3-4 cm. 

Adăugaţi floretele de conopidă în aluat, asigurându-vă că fiecare bucată este acoperită uniform. Aranjaţi conopida apoi pe tava de copt. Se coace 20 de minute, se roteşte la jumătate.

Între timp, într-un bol mic, combinaţi sosul buffalo, uleiul de cocos şi mierea şi amestecaţi până când se combină uniform. Ungeţi amestecul pe conopidă şi coaceţi încă 20 de minute. Poftă bună!

Prepară şi: Copane de pui cu glazură de portocale

Sursa