Cornuleţe cu gem

3 shutterstock 511998025 jpg jpeg

Poţi păstra cornuleţe fragede pentru cel puţin o săptămână, dacă le pui după ce s-au răcit în recipiente închise etanş, iar între straturi aşezi hârtie de copt. De asemenea, dacă îţi plac cornuleţele aromate, amestecă zahărul pudră cu puţină scorţişoară sau zahăr vanilat înainte de a le pudra.

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 10 g drojdie uscată
  • 40 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 700-800 g făină
  • 2 ouă
  • 15 0 g  unt ură
  • 200 g gem tare, după preferinţă
  • zahăr   pudră ,  pentru  decor

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în puţin lapte cald cu zahăr, omogenizezi şi laşi 10-15 minute până când face bule de aer la suprafaţă. 

Pui compoziţia obţinută în restul de lapte cald, adaugi untura moale şi omogenizezi, apoi adaugi ouăle bătute. 

Ungi fiecare dreptunghi cu gemul preferat şi uneşti marginile, pe lung, astfel încât să obţii un sul.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Cornuleţe cu rahat

Cornuleţe cu rahat

2 shutterstock 1044706402 jpg jpeg


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg