Cornuleţe cu untură

Imediat după Ignat, după ce ai tranşat porcul şi ai topit untura, poţi folosi acest ingredient în reţetele de prăjituri. De exemplu, încearcă să le faci celor dragi o tavă plină cu cornuleţe cu untură şi vei vedea cât de repede se fac.
Cornuleţe cu untură – Ingrediente
500 g făină 30 g drojdie 5-6 linguri lapte călduţ 50 g untură 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă de sare 1 ou bătut gem, opţional
Cornuleţe cu untură – Mod de preparare
Înmoi drojdia în laptele cald, adaugi puţină făină, până obţii o compoziţie cu consistenţa de smântână, pui puţin zahăr şi omogenizezi. Presari cu făină şi laşi recipientul acoperit, într-un loc cald, ca să crească.
Cerni făina într-un vas mare, faci o adâncitură şi torni drojdia crescută, untura topită (nu trebuie să fie caldă), zahărul şi sarea. Omogenizezi până obţii un aluat moale şi îl frămânţi bine, apoi îl împarţi în patru. Îl întinzi pe masa pudrată cu făină, îl tai în triunghiuri egale şi le răsuceşti până obţii cam 32 de cornuleţe măricele. Le ungi cu oul bătut. Dacă vrei, le umpli cu gem, după preferinţă, dar simple sunt la fel de delicioase. Le dai la cuptor, la foc potrivit, până se coc.
Cornuleţe cu gem, reţeta copilăriei tale
Cornuleţe cu gem, reţeta copilăriei tale