Crap cu legume la cuptor

Poftiţi la peşte! Este îndemnul nostru de astăzi şi deci vă propunem această gustoasă reţetă de crap cu legume la cuptor.
Ingrediente pentru crap cu legume la cuptor
1 crap de maximum 2 kg 1 legătură cu ceapă verde 4 morcovi ulei 2 ardei graşi de culoare roşie 1 lămâie şi zeama unei lămâi ½ l vin alb sec sare
Mod de preparare pentru crap cu legume la cuptor
Se curăţă peştele atât la interior, cât şi la exterior, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se presară cu sare. Se lasă aşa timp de 30 de minute. Se curăţă legumele, morcovii
se taie bastonaşe cât mai subţiri, iar ceapa rondele. Într-un vas de cuptor se aşază legumele şi deasupra se pune peştele. Se toarnă vinul şi se completează cu apă şi ulei. Se
dă vasul la cuptor.
Crapul cu legume la cuptor se serveşte cu lămâie sau, după gust, chiar cu portocală şi se decorează cu o frunzuliţă de ţelină.
Sfat! La cap, crapul are un os amar care trebuie scos împreună cu bronhiile.