Cremşnit de casă fără foi

Cremşnit de casă fără foi jpeg

M-am gândit să vă prezint astăzi reţeta unei prăjituri minune: cremşnit de casă fără foi. Acest desert se alege singur în trei straturi: unul mai dens la fund, unul moale gen şarlotă la mijloc şi unul ca o bezea pufoasă deasupra. Un dulce delicios ce-l va da pe spate şi pe cel mai mofturos membru al familiei. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru cremşnit de casă fără foi:

- 8 ouă, - 1 litru şi 200 de ml de lapte, - 300 – 350 de grame de zahăr, - 4 - 5 pliculeţe de zahăr vanilat, - 1 pachet de 250 de grame de margarină (margarina poate fi înlocuită şi cu unt), - 10 - 14 linguri de făină - un praf de sare.

Cremşnit de casă fără foi – metoda de preparare:

Prepararea cremşnitului de casă fără foi nu este deloc un proces greoi. În primul rând, se topesc pe foc margarina, zahărul tos şi 3 linguri de lapte. Compoziţia astfel obţinută se lasă să se răcească. În acest timp, se bat gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi un praf de sare, până capătă consistenţa unei maioneze. Se bat şi albuşurile spumă cu un strop de oţet până se întăresc.

Se adaugă margarina răcită peste gălbenuşuri şi se amestecă bine timp de 5 – 7 minute. Apoi, punem făină (în ploaie) şi, în cele din urmă, turnăm şi laptele. În final, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor.

Compoziţia se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o băgăm la cuptor, la foc mediu, timp de trei sferturi de oră.

Poftă bună!