Crochete de vinete cu sos de roşii

Dacă tânjeşti după o porţie de cartofi prăjiţi, dar vrei să îţi păstrezi silueta ca trasă prin inel, încearcă crochetele de vinete cu sos de roşii. Sunt delicioase şi au puţine calorii.
Ingrediente pentru crochete de vinete cu sos de roşii
1-2 vinete medii
sare
1 cană făină
1/2 linguriţă praf de usturoi
1/2 linguriţă boia de ardei
1/2 linguriţă oregano uscat
2 ouă
1 lingură ulei
Pentru sos
1 lingură ulei
1/2 linguriţă boia ardei roşu
1 căţel de usturoi, tocat fin
sare, după gust
1 lingură oregano
400 g roşii zdrobite
zeama de la jumătate de lămâie
Mod de preparare crochete de vinete cu sos de roşii
Speli şi cureţi vinetele, apoi le tai pe lung, felii de aproximativ 2 cm grosime. Le aşezi pe şerveţele de hârtie absorbante. Le presari cu sare, după gust.
Preîncălzeşti cuptorul. Într-un castron, combini sarea, făina, praful de usturoi, boiaua de ardei şi oregano. Într-un alt vas, spargi 2 ouă şi le baţi uşor. Treci feliile de vinete, una câte una, prin ouăle bătute, apoi prin amestecul de făină, până sunt acoperite în întregime. Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei, aproximativ 20-25 de minute, întorcându-le pe ambele părţi.
Pentru sosul de roşii, combini într-o tigaie uleiul cu boiaua de ardei roşu, usturoiul şi sarea de mare. Adaugi roşiile şi, dacă este nevoie, mai adaugi sare. Laşi 5-6 minute pe foc. Torni zeama de lămâie şi amesteci bine. Serveşti crochetele de vinete cu sos de roşii.
sursă: http://www.stumbleupon.com