Crumpete sau clătite cu unt

Reţetă tradiţională din îndepărtata şi însorita Australie, crumpetele vor fi deliciul acestei zile de duminică. Le poţi mânca şi cu gem sau cremă de brânză.
Ingrediente
450 g făină 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe drojdie uscată ½ linguriţă sare 300 ml lapte dulce 300 ml apă caldă ½ linguriţă bicarbonat ulei pentru uns unt pentru servit sare forme speciale de copt (inele metalice cu diametrul de 7,5 cm şi înălţimea de 3 cm)
Mod de preparare
Cerni făina, adaugi drojdia, sarea şi zahărul în centru, torni laptele cald şi amesteci, din interior spre exterior, până se formează aluatul. Îl laşi la dospit, acoperit, la cald, 30 de minute.
Torni peste el apa călduţă în care ai dizolvat bicarbonatul de sodiu şi amesteci repede. Aluatul va deveni pufos şi aerat.
Ungi o tavă şi interiorul formelor cu ulei (sau unt), torni aluatul cu lingura în forme şi le aşezi în tava care se află pe aragaz, la foc potrivit. După ce se rumenesc pe fund, se împinge aluatul la limita formei şi se întorc cu partea necoaptă înspre tavă.
Se scot clătitele din forme şi se servesc fierbinţi cu unt pus direct pe suprafaţa lor.
sursa foto: Shutterstock