Cum să prepari cel mai bun bulion. Află secretele pe care trebuie să le ştie orice gospodină

cel mai bun bulion jpeg

Bulionul înseamnă un borcan plin de aromă, de savoare! Poţi folosi pasta de roşii şi la pizza. Familia ta va fi absolut încântată.Cum să prepari cel mai bun bulion pe care îl poţi folosi la ciorbe sau la tocăniţe. Află secretele pe care trebuie să le ştie orice gospodină pentru a prepara un bulion excepţional pe care să-l foloseşti la tot felul de mâncăruri.

Pentru această reţetă de cel mai bun bulion ai nevoie de 16 borcane de 250 ml fiecare.

Cum să prepari cel mai bun bulion. Află secretele pe care trebuie să le ştie orice gospodină - Ingrediente

7, 5 kilograme roşii, tocate 5-6 ardei graşi, tocaţi 2 foi de dafin 2 linguri sare 3 căţei usturoi zeamă de lămâie sau acid citric

roşii

ardei graşi

Cum să prepari cel mai bun bulion. Află secretele pe care trebuie să le ştie orice gospodină - Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele într-o oală de 6 litri şi le fierbi la flacără medie cam 1 oră, amestecând din când în când pentru a nu se lipi. Apoi, îndepărtezi foile de dafin şi treci compoziţia printr-o sită fină sau prin tifon. Repui amestecul în oală şi mai laşi pe foc mic încă 3 ore, amestecând din când în când.

Între timp, pregăteşti borcanele şi capacele, pe care le speli şi le ştergi bine. Ar trebui să le păstrezi calde.

Torni bulionul fierbinte în borcane, lăsând cam 1,5 cm spaţiu liber. Asaugi 1/2 de lingură de zeamă de lămâie sau 1/8 linguriţă acid citric deasupra fiecărui borcan. Agită puţin şi elimină bulele de aer, apoi mai torni din compoziţie pentru a umple borcanul în cantitatea care trebuie. Ştergi borcanele, le sigilezi bine capacele, eventual pui bucăţi de celofan sub cap şi înşurubezi bine.

Pui borcanele într-o tavă adâncă şi le laşi în apă fierbinte 30 de minute din momentul în care începe să fiarbă. Scoţi apoi borcanele şi le aşezi pe un prosop. Când s-au răcit complet , testezi să vezi dacă sunt bine sigilate. Dacă găseşti borcane care nu sunt bine sigilate, le bagi la frigider şi le foloseşti în decurs de 2 săptămâni.

PONT

Pentru a verifica densitatea bulionului, pune o lingură de sos în mijlocul unei farfurii. Aşteaptă 60 de secunde şi vezi dacă se scurge apă din el. Dacă da, mai pui pe foc 30 de minute şi apoi verifici iar, până când este gata cel mai bun bulion.

Ciorbă de perişoare cu borş şi bulion

Ciorbă de perişoare cu borş şi bulion

Prăjitură de post cu griş şi bulion

Prăjitură de post cu griş şi bulion

Supă de peşte cu bulion şi orez

Supă de peşte cu bulion şi orez

Ciorbă de cartofi noi cu bulion şi borş de casă

Ciorbă de cartofi noi cu bulion şi borş de casă