Cum să-ţi pregăteşti cămara pentru iarnă

1 photo 2021 11 15 14 36 57 jpg jpeg

O parte dintre produsele alimentare pe care le consumi în sezonul cald sunt greu de găsit sau au preţuri mult mai mari iarna. Pe lângă asta, este mult mai comod să ai ce-ţi trebuie în cămară şi astfel să eviţi o ieşire la cumpărături într-o zi friguroasă de iarnă. Având în vedere toate aceste aspecte, o idee excelentă ar fi să te aprovizionezi din timp cu o serie de alimentele necesare în sezonul friguros. Iată cum poţi să-ţi pregăteşti cămara pentru iarnă.

Fructe şi legume conservate

Există mai multe metode prin care poţi să-ţi păstrezi fructele şi legumele gustoase, cumpărate de la piaţă, pentru sezonul rece. Citeşte sfaturile de aici şi vei vedea care este cea mai potrivită variantă pentru tine. Noi îţi spunem că metodele mai moderne de conservare, cum ar fi congelarea sau deshidratarea, păstrează gustul şi valorile nutriţionale ale alimentelor. Astfel, poţi avea roşii gustoase pentru gătit sau ardei, fructe pentru consum şi preparat, pe tot parcursul iernii.

sfaturile de aici

Murături

Iarna este, fără îndoială, sezonul murăturilor. Este de preferat să le faci tu acasă şi să le eviţi pe cele din comerţ care conţin conservanţi şi aditivi. În funcţie de ceea ce vrei să pui la murat, reţeta este diferită şi implică fie saramură, fie oţet. Dacă ai murături în cămară, le poţi consuma în locul salatelor, pe post de garnitură la o friptură sau chiar legume gătite. Cel mai important este că, odată luate din borcan, ele sunt gata de consum şi faci o economie importantă de timp la gătit.

Gemuri şi dulceţuri

Poţi să faci gem sau dulceaţă din aproape orice fruct. Prepararea lor durează câteva ore, însă, la final, vei avea mai multe borcane care îţi vor ajunge toată iarna, având în vedere că foloseşti doar o cantitate mică de gem sau dulceaţă la micul dejun sau atunci când faci clătite, de exemplu. Pe tasteofhome.com vei descoperi zeci de reţete de gemuri şi dulceţuri delicioase.

tasteofhome.com

Brânză la borcan

Brânza este unul dintre alimentele cele mai consumate în bucătăria noastră. Fie o mâncăm ca atare sau o folosim la omlete, cartofi prăjiţi şi alte preparate. Caşul proaspăt este cel mai gustos, însă, din păcate, termenul lui de valabilitate este foarte scurt. Dacă îl frămânţi cu sare şi îl presezi bine în borcan, astfel încât să elimini tot aerul, va rezista câteva luni fără probleme. Poţi, de asemenea, să îl tai felii şi să îl pui în saramură, la borcan.

Acestea sunt produsele de bază pe care ar fi bine să le ai ai în cămară, pentru iarnă, iar pregătirea meselor pentru familie va fi mult mai simplă. În al doilea rând, vei face economii importante, pentru că ştii şi tu că iarna totul este mai scump.

FotoPexels