«Cupolă» cu ciocolată şi zmeură

desert zmeura jpeg

Vara ne oferă ocazia să preparăm o sumedenie de deserturi uşoare şi răcoroase. Profită şi tu şi pregăteşte-le celor dragi o prajitură pufoasă cu pandişpan de ciocolată şi zmeură aromată.

Pentru blat

6 ouă 6 linguri zahăr 2 linguri făină 2 linguri amidon alimentar 2 linguri pudră de cacao 1 praf de copt 1 praf de sare

Pentru umplutură

7 linguri zahăr

300 ml lapte

200 ml frişcă lichidă

1 lingură amidon alimentar

3 foi de gelatină

esenţă de vanilie

300 g zmeură

100 g ciocolată neagră

zahăr pudră pentru decor

Preparare

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul şi un praf de sare. Adaugi pe rând gălbenuşurile, pudra de cacao, amidonul şi făina cernută cu praful de copt.

Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt şi coci blatul circa 30 de minute, la foc potrivit. Îl laşi să se răcească.

Pentru cremă, caramelizezi zahărul până devine auriu, îl stingi cu laptele fierbinte şi laşi să fiarbă până se topeşte caramelul.

Adaugi amidonul dizolvat în puţin lapte rece şi laşi să fiarbă până începe să se îngroaşe, amestecând continuu. Iei vasul de pe foc şi continui să amesteci câteva minute.

Înmoi gelatina în 100 ml de apă, după care o topeşti, fără să o fierbi, şi o dai să se răcească. Adaugi esenţa de vanilie şi gelatina în crema de lapte răcită bine, amesteci, apoi adaugi frişca bătută separat.

Pui zmeura, ciocolata tăiată bucăţi mici şi amesteci uşor. Tai din blat triunghiuri şi îmbraci cu ele un castron tapetat cu folie de plastic. Torni umplutura şi acoperi cu blat. Dai tortul la rece 3-4 ore înainte de a fi servit. Răstorni tortul pe un platou, îndepărtezi folia şi îl presari cu zahăr pudră.