Deliciu cu piersici

tort iaurt piersici jpeg

Aroma piersicilor te învăluie şi-ţi doreşti un tort parfumat? Nimic mai simplu! Iată o reţetă savuroasă, numai bună de preparat cu familia!

Ingrediente:

Pentru blat: 400 g biscuiţi simpli, ½ cană nuci pisate, 1 esenţă de rom, 1 esenţă portocale, 1 pachet margarină, 3 linguri de zahăr, 200 ml lapte

Pentru cremă: 750 ml iaurt, 6 linguri zahăr, 2 pliculeţe gelatină, 250 ml frişcă lichidă, 1 esenţă vanilie, 1 compot mare de piersici

Pentru decor: 1 piersică din compot, topping de căpşuni

Mod de preparare:

Timp de preparare: 1h 5 min Dificultate: medie

Dai biscuiţii prin maşina de tocat împreună cu nuca. Pui laptele pe foc cu zahărul, esenţele şi margarina, fierbi câteva minute până se omogenizează, torni peste biscuţi şi amesteci bine. Într-o formă de tort aşezi compoziţia de biscuiţi şi apeşi bine.

Gelatina o pui la înmuiat într-un pahar cu apă pentru 10-15 minute, o topeşti pe foc şi o laşi la răcit. Baţi frişca bine şi o dai la rece. Amesteci iaurtul cu zahărul, frişca, gelatina, esenţa şi mixezi bine.

Torni jumătate din cremă în formă, pui piersici tăiate, din nou cremă şi dai la rece.

Decorezi cu felii de piersici, topping de căpşuni şi dai la rece pentru două ore înainte de servire.