Desertul copilăriei: Tort Doboş

Din ingrediente simple, dar făcute cu multă dragoste, deliciile din seria „Deserturile copilăriei”, alese de Click! Poftă bună!, sunt menite să-ţi reamintească de gustul dulce şi bun de odinioară!
Ingrediente
Pentru foi
- 8 ouă
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- 125 g unt


Pentru cremă
- 250 g ciocolată neagră
- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 1 esenţă de vanilie
Pentru glazură
- 150 g zahăr
Mod de preparare
Pentru foi, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile frecate 1-2 minute şi amesteci uşor cu o spatulă. Încorporezi apoi făina, untul topit şi răcit şi omogenizezi uşor.
Tapetezi cu hârtie de copt două tăvi dreptunghiulare şi pui câte jumătate din compoziţie. Le dai la cuptor, încins în prealabil, şi le ţii până când blatul se rumeneşte uşor. După ce s-a răcit, tai cu o formă rotundă sau cu un inel de inox câte trei felii din fiecare blat.
Topeşti ciocolata şi o laşi la răcorit. Separat, mixezi untul la temperatura camerei, 5 minute la viteză medie, apoi încorporezi treptat zahărul pudră şi esenţa de vanilie. La final, adaugi ciocolata topită şi mai mixezi până obţii o cremă fină pe care o dai la frigider 30 de minute.
Dai deoparte o foaie de blat şi 3-4 linguri de cremă. Pui peste prima foaie de blat un strat de cremă şi repeţi cu restul ingredientelor, deasupra fiind un strat de cremă. Decorezi cu crema păstrată marginile tortului.
Poftă bună!
FOTO: Shutterstock.com
Încearcă şi Desertul copilăriei: Piersici umplute
Desertul copilăriei: Piersici umplute
