Dovleac gratinat cu roşii, la cuptor

Din dovleac pot fi preparate atât feluri principale, cât şi deserturi. Iar dacă-l prepari cu roşii şi brânză la cuptor vei obţine cel mai bun fel de mâncare pentru prânz.
Cum se prepară dovleacul gratinat
6 linguri unt
2 cepe roşii
1 kg dovleac curăţat
1 linguriţă sare
600 g roşii
100 ml supă de legume
100 g făină
250 ml lapte
1 linguriţă muştar
400 g brânză
pătrunjel
Dai drumul la cuptor. Toci cepele şi le căleşti în patru linguri de unt topit până se înmoaie. Adaugi dovleacul tăiat cubuleţe şi jumătate de linguriţă de sare. Când dovleacul începe să se rumenească, adaugi supa şi laşi să fiarbă cinci minute.
Separat, topeşti într-o tigaie restul de unt, dai deoparte, pui făina şi omogenizezi. Pui laptele, omogenizezi şi aşezi din nou tigaia pe foc, amestecând până când capătă o consistenţă cremoasă. Dai deoparte, adaugi restul de sare, muştarul şi jumătate din cantitatea de brânzaă rasă.
Pui un strat de dovleac într-o tavă de cuptor, adaugi roşiile descojite tocate şi sosul, Presari pe deasupra restul de brânză rasă şi pătrunjelul tocat. Dai tava la cuptor până se rumeneşte pe deasupra.
Sursa http://www.thingsimadetoday.com