Dovlecei patison muraţi

2 shutterstock 662092489 jpg jpeg

Dovleceii patison muraţi sunt perfecţi alături de fripturi diverse, cu garnituri de piure sau cartofi prăjiţi.

Ingrediente

  • 30 dovlecei patison mici (diametrul 4-5 cm)
  • 5-6 flori de mărar
  • 500 ml oţet pentru murături (9°)
  • 1,5 l apă
  • 50 g sare grunjoasă
  • 50 g zahăr
  • piper negru boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare 

Speli patisonii şi îndepărtezi codiţa şi capătul opus. Îi aşezi în borcane de mărime potrivită şi pui printre ei flori de mărar, boabe de piper şi foi de dafin, după gust. Faci o soluţie din apă, zahăr, sare şi oţet şi o încălzeşti uşor, apoi o torni în borcane. Le sigilezi şi le fierbi pe baie de aburi 30-40 de minute.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Vinete în bulion

Vinete în bulion

shutterstock 793535407 jpg jpeg