Dovlecei patison muraţi
Dovleceii patison muraţi sunt perfecţi alături de fripturi diverse, cu garnituri de piure sau cartofi prăjiţi.
Ingrediente
- 30 dovlecei patison mici (diametrul 4-5 cm)
- 5-6 flori de mărar
- 500 ml oţet pentru murături (9°)
- 1,5 l apă
- 50 g sare grunjoasă
- 50 g zahăr
- piper negru boabe
- foi de dafin
Mod de preparare
Speli patisonii şi îndepărtezi codiţa şi capătul opus. Îi aşezi în borcane de mărime potrivită şi pui printre ei flori de mărar, boabe de piper şi foi de dafin, după gust. Faci o soluţie din apă, zahăr, sare şi oţet şi o încălzeşti uşor, apoi o torni în borcane. Le sigilezi şi le fierbi pe baie de aburi 30-40 de minute.
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Vinete în bulion