Dovlecei patison muraţi

2 shutterstock 662092489 jpg jpeg

Dovleceii patison muraţi sunt perfecţi alături de fripturi diverse, cu garnituri de piure sau cartofi prăjiţi.

Ingrediente

  • 30 dovlecei patison mici (diametrul 4-5 cm)
  • 5-6 flori de mărar
  • 500 ml oţet pentru murături (9°)
  • 1,5 l apă
  • 50 g sare grunjoasă
  • 50 g zahăr
  • piper negru boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare 

Speli patisonii şi îndepărtezi codiţa şi capătul opus. Îi aşezi în borcane de mărime potrivită şi pui printre ei flori de mărar, boabe de piper şi foi de dafin, după gust. Faci o soluţie din apă, zahăr, sare şi oţet şi o încălzeşti uşor, apoi o torni în borcane. Le sigilezi şi le fierbi pe baie de aburi 30-40 de minute.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Vinete în bulion

Vinete în bulion

shutterstock 793535407 jpg jpeg


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg