Empanadas cu salam şi caşcaval

Aceste miniplăcinţele cu aluat fraged şi umplutură bogată sigur vor fi pe placul tău şi al familiei tale. Iar dacă ai musafiri sunt gustarea perfectă. Încearcă-le şi ne vei mulţumi!
Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov.
Ingrediente
Pentru aluat
- 400 g făină
- 170 g unt
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 100 ml lapte
Pentru umplutură
- 70 g pastă de tomate
- 2 cepe roşii
- 100 g salam
- 100 g şuncă
- 2 fire ceapă verde
- 150 g caşcaval
- 1 ou, pentru uns

Mod de preparare
Într-un blender, pui făina, untul, oul, praful de sare şi laptele. Mixezi până obţii un aluat omogen, îl înfăşori în folie de plastic şi îl dai la frigider 1-2 ore. Întinzi o foaie din aluat şi, cu ajutorul unui inel metalic sau al unei căni, decupezi cercuri cu diametrul de 7-8 cm. Ungi fiecare cerc cu puţină pastă de tomate şi adaugi felii subţiri de ceapă roşie şi de salam, şuncă tăiată cubuleţe, ceapă verde şi caşcaval ras. Apuci două margini opuse şi strângi aluatul în jurul ingredientelor, apoi sigilezi bine marginile. Repeţi până termini ingredientele. Aşezi plăcinţelele în tăvi cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut şi le coci 20 de minute, la 200 °C. Le serveşti cu sosul preferat.
Mai multe reţete găsiţi pe SoDelicious.ro