Fajitas picante cu pui şi legume

Fajita este un preparat mexican foarte popular, în traducere însemnând fâşie, de aceea carnea se taie în fâşii subţiri. Mâncarea a apărut în anii 1930, la fermele de vaci din sudul Statelor Unite. Animalele erau sacrificate, iar părţile mai puţin valoroase ajungeau la văcarii mexicani. Aceştia nu iroseau nimic şi adunau orice fâşie de carne de pe oasele de vită.
Ingrediente
- 4 lipii medii
- 4 pulpe superioare dezosate
- 3 ardei graşi, de culori diferite
- 1 ceapă roşie
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- 1 linguriţă boia dulce
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt
- zeama de la ½ lămâie
Mod de preparare
Speli pulpele, le tai fâşii subţiri, le condimentezi cu boia dulce, coriandru măcinat, sare şi piper după gust, le freci cu usturoiul zdrobit şi le laşi la frigider jumătate de oră. Încingi uleiul într-o tigaie, adaugi puiul şi îl rumeneşti 4-5 minute. Pui ardeii graşi tăiaţi julien, ceapa rondele, ardeiul iute feliat, presari sare şi piper şi prăjeşti totul la foc mare, amestecând din când în când. Când legumele s-au înmuiat, dai deoparte. Pui pe fiecare lipie câte 2-3 linguri din amestecul de pui şi legume, storci puţină zeamă de lămâie, presari pătrunjel tocat şi serveşti cu ketchup.
FOTO Shutterstock.com
Vezi şi Cum faci acasă şaorma de pui. VIDEO
Cum faci acasă şaorma de pui. VIDEO
