Fantezie cu bezea

1366627900 451cubezea jpeg

Savurezi oricând cu plăcere un tort de bezea şi ciocolată. Dar în compania prietenilor, parcă e mai bun. Aşa că, surprinde-i cu acest desert, o cafea bună şi o atmosferă pe măsură.

Ingrediente:

200 g ciocolată menaj, 3 linguri de lapte, 2 blaturi de bezea, 25 ml smântână lichidă foarte rece, 6 gălbenuşuri, 120 g de zahăr pudră, portocale confiate

Mod de preparare: Topeşti ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi bezeaua în bucăţi mari. Baţi bine gălbenuşurile cu zahărul până obţii un amestec aproape alb.

Pui vasul cu amestecul de zahăr să fiarbă la bain-marie timp în care amesteci până vei obţine o cremă de consistenţa smântânii. Tragi de pe foc şi laşi să se odihnească înainte de a adăuga ciocolata topită. Amesteci bine apoi.

Baţi smântâna bine şi încorporezi în com poziţie. Torni toată compoziţia într-o formă tapetată cu hîrtie de copt, intercalând bucăţile de bezea.

Dai la congelator o oră, după care laşi la frigider până la momentul servirii cînd oferi invitaţilor felii decorate cu portocale confiate.