Fasole cu cârnaţi şi carne de porc

fasole cu carnati si carne de porc jpeg

Ne-am propus să gătim şi azi o reţetă clasică din bucătăria românească. Una de fasole cu cârnaţi şi carne de porc, pregătită în cantitate suficientă pentru toţi membrii familiei.

Fasole cu cârnaţi şi carne de porc - Ingrediente (4 porţii)

4 cârnaţi 300 g carne de porc 500 g fasole 50 ml ulei 2 cepe 4 căţei de usturoi 200 ml suc de roşii 2 frunze dafin sare piper

Fasole cu cârnaţi şi carne de porc - Mod de preparare

Laşi fasolea peste noapte la înmuiat. Scurgi şi pui la fiert în 2-3 ape, dar iei de pe foc când bobul este încă tare. Tai cârnaţii felii şi carnea bucăţi. Încingi uleiul într-o tigaie şi pui toată carnea la rumenit. Laşi pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei.

Cureţi ceapa şi usturoiul, le toci şi le pui la sotat în acelaşi ulei în care a fost şi carnea. Adaugi frunzele de dafin, sucul de roşii, sarea şi piperul şi mai laşi pe foc 5 minute. Apoi scurgi uleiul, iar ingredientele (arunci frunzele de dafin) le amesteci într-o oală cu fasolea, carnea şi cârnaţii. Torni apă caldă peste ele şi laşi la fiert jumătate de oră, la foc potrivit. Serveşti caldă fasolea cu cârnaţi şi carne de porc.